Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 59 on Thu Sep 14, 2017 11:03 am
Shopmotion


September 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar


Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

View previous topic View next topic Go down

Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Thu Jul 16, 2015 2:26 pm



Kandungan Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " - www.Oiim.co.nr :


Sesi Beginner: Asas Forex dan cara mengunakan Metatrader

· Belajar apa itu margin,leverage,swap dan spread.
· Kuasai cara mengunakan platform Metatrader (mt4).
· Mengenali Japanese candlestick dan Candlestick Pattern.
· Asas membuka akaun broker, cara deposit dan withdraw..


Sesi Intermediate : News Signal & Teknik 100pips Sehari

· Mengunakan Economic Calendar & Signal untuk trade Forex
· Belajar tentang indicator (Moving Average & Stochastic)
· Belajar mengenai Support n Resistance.
· Pengurusan kewangan (money Management)



Sesi Advance: Robot Trading, ForexCopy, PAMM system ( Cara Trading Simple )


· Perkenalan kepada EA (automatic trading software).
· Cara trading dengan menyalin strategi Trader PRO automatic
· Cara menjadi Pelabur Forex, anda labur orang lain tolong trade
· Cara nak dapatkan Modal untuk Trade dalam Forex .




ZON A:
1. Kuala Lumpur : Aras 3 Perpustakaan Negara Malaysia
2. Klang-Shah Alam : Aras 4 Plaza Shah Alam
3. Negeri Sembilan : Aras 4 Plaza Seremban / Terminal 1
4. Putrajaya / Cyberjaya : Aras 2 Alamanda
5. Pahang : Homestay Tasik Chini

Jadual : Setiap Ahad ATAU Rabu, 11.00 pg - 4.00 ptg



ZON B:
1. Perak : Hotel Bunga Raya UPSI Tanjung Malim .
2. Melaka : Hotel 906 AirPort.
3. Pahang : Exclusive LA Hotel, Kuantan.

Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm



ZON C:
1. Kedah / Perlis : GHotel Shahab Perdana Alor Star.
2. Terengganu : Scouts Inn Kuala Terengganu Airport.
3. Johor : Rose Cottage Hotel Senai Airport.
4. Pulau Pinang : Hotel EST Bayan Lepas.
5. Kelantan : Milton Hotel AirPort Kg. Parang Puting.
6. Langkawi / Perlis : One Hotel Helang Airport Langkawi.
7. Terengganu : Kerteh Damansara Inn, Airport.

Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm



ZON D:
1. Sarawak : RH Plaza Hotel, Kuching.
2. Sabah : AirPort View Hotel, Kota Kinabalu.
3. Sarawak : Miri Trail GuestHouse Airport.
4. Sabah : Hotel Pulau Labuan 2.
5. Sarawak : Grand Faber Inn, Bintulu.
6. Sabah : Park View Hotel, Sandakan.

Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm


ZON E:
1. Japan : Tokyo Airport Hotel
2. Australia : Melbourne Airport Hotel
3. Brunei : Airport Hotel
4. Singapore : Airport Hotel
5. China : Beijing, Airport Hotel
6. Indonesia : Medan Airport Hotel
6. Arab Saudi : Jeddah Airport Hotel
6. Korea : Seoul Airport Hotel
6. Thailand : Bangkok Airport Hotel

Jadual : Mengikut tarikh dan masa yang pelajar minta.
*(Pelajar dari Malaysia yang berminat untuk melancong sambil mengambil kursus juga di alukan)




*Untuk pelajar Negeri-negeri lain, Brunei, Singapore dan Indonesia  boleh mendaftar untuk Kelas Online jika tidak dapat hadir kelas  bersemuka.





Pendaftaran boleh dibuat di : http://OIIM.co.nr
Maklumat lanjut di :  http://www.KLFX.blogspot.com





.


Last edited by Moderator2 on Thu Mar 24, 2016 1:59 pm; edited 5 times in total
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Thu Jul 16, 2015 2:27 pm

FREE ROBOT AUTOSIGNAL !

Software ini mampu scan kesemua pair untuk mencari pair yang ada Entry Signal , Masa untuk masuk dan Jumlah Profit (PIPS) yang boleh diraih dan Signal tersebut dihantar terus ke email anda !




100 PIPS / DAY Robot Signal
Sample Software Screen:



Untuk mendapatkan Robot ini, sila ikut langkah dibawah:



LANGKAH 1.

Anda perlu membuka akaun trading dengan Instaforex melalui link ini >> https://www.instaforex.com/open_live_account?x=UOM

*Anda perlu membuka akaun baru walaupun anda telahpun mempunyai akaun dengan InstaForex



LANGKAH 2.

Anda perlu mempunyai sekurang-kurangnya DEPOSIT USD 500 dalam akaun Instaforex yang baru ini:
*Ikut langkah dibawah jika anda tidak tahu cara deposit

Enter Account Number as Username: eg 7321698

Enter merchants Password as Password : ex WZA9AsusR

kemudian lihat di panel kiri dan klik Financial operation > Deposit Money







LANGKAH 3.


Anda perlu Instal Mt4 dari sini > https://fx.instaforex.com/i/downloads/itc4setup.exe
dan tukar Size Lot kepada " 10 " untuk Software ini berfungsi dengan baik

ATAU

Login ke MT4 anda yang sedia ada mengunakan AKAUN BARU yang telah dibuat

Caranya: Buka MT4 anda, Click Tool > Option > Tab Trade > TUKAR " SIZE BY DEFAULT " ke " 10 " > Click "OK"




LANGKAH 4.

Hantarkah emel dengan tajuk " NEED AUTOCHARTING TO MT4 " ke support@instaforex.com
- Nyatakan No. Akaun baru anda
- Nyatakan bahawa anda telah membuat deposit USD 500 dan telah menukar default size ke " 10 "

Maklumat lanjut tentang software akan dibalas melalui emel.


Last edited by Moderator2 on Tue May 10, 2016 4:31 pm; edited 2 times in total
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Signal KLFX

Post by Moderator2 on Fri Jul 24, 2015 8:54 am

Susah nak untung dalam Forex?

Pening kepala nak pilih kaunter Saham yang akan untung ?

Tak pasti entry untuk FCPO ?

Dengan langganan PAKEJ Signal dan Tips KLFX terus emel anda, anda tidak perlu lagi berhempas pulas membuat analisis setiap hari.

Trade dengan mudah dan simple berpandukan signal / tips yang kami hantar terus ke emel anda !



TIPS BURSA SAHAM : Anda akan dimaklumkan 2 ~ 3 kaunter terpilih beberapa kali seminggu.
Click Here To Zoom



SIGNAL FOREX : Anda akan dimaklumkan Pair untuk trade, beserta target profit dan stop loss setiap pagi beberapa kali seminggu.
Click Here To Zoom


SIGNAL FCPO : Anda akan dimaklumkan Waktu dan Harga FCPO yang sesuai untuk trade beberapa kali seminggu.



....Semua ini hanya untuk RM15 sebulan !


Dengan hanya RM15 sebulan anda akan menerima :

- Tips Bursa Saham,
- Signal Forex
- Signal FCPO terus ke emel anda,

dan anda boleh membacanya di emel anda samada di PC atau Handphone.


*RM15 adalah harga promosi bulan ini (harga asal untuk setiap signal ialah RM180 sebulan !)

**Signal akan dihantar apabila terdapat SETUP yang optimum untuk masuk  trading. Setup tidak akan berlaku setiap hari oleh itu signal akan  dihantar 2 atau 3 kali seminggu.



UNTUK MELANGGAN SIGNAL SILA KE WEBSITE INI >> http://klfx.blogspot.com/p/klfx-free-forex-signal.html





.


Last edited by Moderator2 on Tue Nov 24, 2015 4:32 pm; edited 3 times in total
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Tue Aug 18, 2015 5:13 pm

Sebenarnya dah lama tak menulis blog ni sebab hidup yang busy. Ye, busy dengan twitter, wechat, instagram sampai tiada masa untuk update blog. Kahkahkah.

Okay serious.

Rasa macam baru habis SPM tahun lepas tapi rupanya dah setahun dah lepas. Jadi, ramailah adik adik yang suruh update blog tentang macam mana nak sambung belajar, dekat mana dan mana yang patut mereka apply.

Jadi, sebagai seorang kakak yang baik, akak mewujudkan entry ini (Walaupun sebenarnya janji nak update bulan lepas hahaha)

So, cara paling senang nak sambung belajar ialah dengan apply UPU. UPU ni korang kena beli pin dia dekat BSN. Mana mana BSN pun boleh. dan korang isi. UPU ni untuk sambung belajar ke mana mana IPTA di Malaysia ni. Di IPTA ni lah korang boleh sambung asasi/diploma/ijazah.

1. Asasi/Foundation
- Asasi atau foundation ni program fast track ke degree/ijazah.
- Tempoh pengajian cuma 1 tahun. tolak cuti sem cuma dalam lapan bulan.
- Untuk lepasan asasi, akan sambung degree bersaing dengan batch korang yang ambil matriks dan batch atas korang yang ambil STPM.
- Asasi ni untuk budak pandai, so korang akan diberi elaun setiap bulan. Tak payah pinjam PTPTN/MARA dan mereput untuk bayar semua tu.
- Asasi pointer kena score atau korang akan dikick out.
- Pembelajaran yang cepat so kena belajar elok elok. Tak boleh main main macam diploma.
- Asasi ni hanya untuk sambung ke ijazah, so sijil asasi tak boleh guna untuk kerja. Jangan nanti pergi interview kerja ko gebang kata "saya ada sijil asasi cikk"
- Asasi senang sambung ijazah. Even tak dpat course sama untuk asasi, tetap senang sambung dalam course lain.
- Berbaloi mohon asasi ni sebab cepat ke degree, asasi di UiTM ada asasi undang undang, asasi sains dan asasi tesl. Di UIA pun banyak. Kalau nak di IPTS, baru je masuk paper yang di MSU dah ada program asasi.

2. Diploma
- Lepas habis diploma boleh sambung ke ijazah.
- Tempoh pengajian yang lama. iaitu 6 semester, ataupun tiga tahun.
- Tapi diploma korang akan lebih relaks berbanding dengan asasi mahupun matriks. Sempat sangat kalau nak bercinta dengan dua tiga orang ok gurau je ni gurau tau.
- Diploma di IPTA pinjaman PTPTN manakala di IPTS pinjaman PTPTN/MARA. Bagi yang nak tahu apa beza PTPTN dan MARA ni, proses pembayaran MARA ni somehow lebih mudah dari PTPTN.
- Sijil diploma laku untuk kerja.
- Bagi korang yang lebih prefer belajar slow slow dari cepat cepat ni better korang apply diploma. Tak kata diploma ni senang tapi lebih relaks. ok ko faham maksud relaks kan?
- Program diploma ada di semua IPTA/IPTS kecuali USM. sebab USM hanya ada program Ijazah.

3. Matriks
- Matriks ni dia ada dua course je. Sains dan Akaun. Sains pula dia ada cabang cabang dia sama ada bio/fizik.
- Matriks macam asasi, fast track untuk sambung ke degree.
- Tempoh pengajian jugak sama macam asasi, 1 tahun. Tapi ada yang dua tahun.
- Matriks pun dapat elaun macam asasi juga.
- Matriks kena score betul betul, ok tekankan BETUL BETUL ye sebab matriks lebih senang untuk ditendang. dan kalau pointer korang rendah, memang boleh sambung degree, tapi kos lelong. Kos lelong ni macam engko belajar sains tapi kau dapat fashion ke kulinari ke masa degree nanti ok nampak tak memang tak relate langsung dengan course sains engko tu.
- Pembelajaran yang sangat sangat cepat. laju sikit dari asasi. kira macam asasi tu dah laju, ni laju lebih sikit. Dan pelajar matriks ni selalunya lebih tertekan. Sebab tu dekat matriks johor sampai ada kes bunuh diri sebab tertekan belajar.
- Kalau korang jenis yang belajar cepat tangkap, masuk matriks. Jangan buang masa di diploma. Tapi kalau jenis suka main main lambat lambat, jangan ke matriks. Matriks bukan tempat untuk orang banyak main main macam kita. HAAHAHA.
- Sijil matriks juga cuma boleh digunakan untuk ke degree ye. Jangan gebang cam asasi tadi gi cari kerja tunjuk sijil matriks.
- Matriks ni korang boleh pilih nak dekat mana. Masa isi tu nanti dia akan bagi tiga negeri pilihan so pilih lah ye.
- Btw, nak masuk matriks, spm perlu ada addmath dan perlu credit. ye?

4. STPM/Pra-Universiti/Form 6
- STPM ni pun sama macam matriks dan asasi, fast track ke degree.
- Tempoh pengajian setahun setengah.Tiga semester.
- STPM pun sama macam matriks dan asasi, tak perlu PTPTN dan MARA. Tapi takde elaun ah, elaun dia dari poket mak bapak je hihihi.
- Kos perbelanjaan lebih murah dari semua.
- STPM pun kena skor betul betul. Ni nasihat ye, kalau rasa jenis main main terlampau sangat pun jangan masuk STPM. STPM ni peperiksaan paling susah di Malaysia. Ketiga tersusah di Asia Tenggara dan ketujuh susah di dunia, ok kalau takleh doksah ah.
- Korang boleh pilih nak stay di asrama ataupun ulang alik rumah.
- Kelemahan dia, even korang stay di sekolah, korang sebenarnya tak ada relate langsung dengan sekolah. Maksudnya kalau nak guna dewan ke apa ke korang perlu ada paperwork dan tak boleh guna barang sekolah sesuka hati. On the bright side, korang juga tak payah pakai baju sekolah dan tak payah join perhimpunan.
- Sijil STPM boleh guna untuk kerja. Selalunya basic STPM dalam RM1500.
- Perlu bersaing dengan batch bawah korang yang asasi dan matriks untuk ke degree. Tapi STPM diberikan keutamaan.Tapi make sure pointer atas 2.7.

5. SPA
- SPA ni tak payah mohon guna UPU, korang boleh terus apply di web SPA.
- SPA ni korang memang akan confirm kerja dengan kerajaan lepas habis belajar.
- Dapat elaun yang lumayan uu kching kching $$
- Tapi nak masuk SPA ni payah, kena interview demi interview. Sebab yang apply tu sangatlah ramai dan pengambilan sangatlah sedikit.
- SPA paling berbaloi, kalau dapat SPA, pilih SPA dari mana mana di atas ni.

6. IPG/Institut Perguruan
- IPG ni untuk jadi cikgu sekolah rendah.
- tempoh pengajian 4-5 tahun. TAPI, ini terus dapat sijil ijazah ye. Ijazah Perguruan. Bukan diploma atau asasi. Korang terus dapat ijazah.
- Dan IPG ni lagi senang nak dapat kerja daripada course pendidikan di IPTA/IPTS.
- Nak mohon IPG, SPM kena sekurang kuranya 5A.
- Kena lalui satu demi satu interview. Sebab yang apply nya sangatlah ramai dan yang nak diambil sangatlah sedikit.
- Belajar di IPG ni sama macam di sekolah. Duduk dalam kelas yang mula pukul lapan dan habis pukul 1.
- Sama berbaloi macam SPA
- IPG tak perlu PTPTN/MARA. Korang akan dapat elaun setiap bulan dan campur dengan segala boucher buku, adalah almost 1K satu bulan.
- Ada banyak IPG di Malaysia ni dan tak tentu lagi dapat dimana. Interview korang tu pulak akan dijalankan dimana mana IPG yang dekat dengan rumah korang.

7. SKM/GIATMARA
- Tempoh pembelajaran yang macam diploma
- Sijil boleh guna untuk kerja.
- Ada yang dapat elaun ada yang kena pinjam PTPTN/MARA.
- Sijil ni pun berguna sebab ramai yang perlukan orang yang ambil kemahiran untuk kerja sekarang.
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Sun Aug 30, 2015 8:08 am

MENYUSUN KASUT DI LUAR RUMAH


Bagi golongan pengemas or kemas-holic, semakin umur meningkat, threshold kepada sepah akan menurun, betul tak?

Apabila mata memandang situasi seperti gambar di bawah, pasti anda terasa rimas bukan?


Ya, susunan selipar, sandal dan kasut di luar rumah juga perlu dititikberatkan. Sesiapa yang menghantar anak ke tadika, pasti perasan bahawa anak-anak comel dilatih setiap hari untuk menyusun kasut. Tetapi apabila tiba di rumah, ahli keluarga lain tidak mengamalkan habit yang serupa pula. Sudah tentu anak-anak kecil tiada sokongan untuk meneruskan habit cemerlang yang susah-payah diasuh oleh guru-guru tadika.

Mungkin ada yang mengatakan bahawa takkan selipar pun nak disusun...selipar je kot....
Opps! Tiada istilah "je kot" untuk pengemas rumah...heheh

Cuba perhatikan susunan seperti gambar di bawah. Pasti mata berasa tenang dan hati berasa lega. Apa salahnya kita tersusun di luar dan dalam rumah. Cuma perlukan sedikit usaha, latihan, komitmen dan dedikasi berterusan untuk setiap ahli keluarga meletakkan sandal/kasut secara tersusun apabila melepaskan kasut di luar rumah.




Lebih cemerlang lagi, kita boleh contohi teknik Jepun. Kita berpusing sebelum memasuki rumah dan melepaskan kasut seperti posisi di bawah. Kasut menghadap ke luar rumah bukan ke dalam rumah. Rasionalnya agar mudah kita menyarung kasut apabila kita bersedia meninggalkan rumah. Mudahkan?

[/URL][URL="http://3.bp.blogspot.com/-baJe2Tkq3Jg/VbSyM32d5wI/AAAAAAAABFI/fzZuh3mGCaw/s1600/susun3.jpg"]

Jadi, susunan bukan saja kemas, bahkan perlu strategi. Anda boleh berbincang dengan ahli keluarga masing-masing untuk memilih strategi susunan kasut yang paling efektif untuk keluarga anda. Mungkin ada idea baru yang anda ingin kongsi. Sila kongsi bersama kami.

Jika ada tukang khidmat seperti gambar di bawah, alhamdulillah...

avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Thu Nov 12, 2015 3:31 pm



USD/JPY
From GMT+08:00 14:47
Till GMT+08:00 18:47

Sell
17 minutes ago

Sell at 122.95
Take profit* at 122.62
Stop loss at 123.32
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Thu Nov 26, 2015 4:24 pm



GBP/USD

From GMT+08:00 15:07
Till GMT+08:00 19:07

Buy
51 minutes ago

Buy at 1.5113
Take profit* at 1.5158
Stop loss at 1.5058
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Thu Dec 03, 2015 4:18 pm



USD/JPY
From GMT+08:00 15:35
Till GMT+08:00 19:35


Sell
29 minutes ago


Sell at 123.48
Take profit* at 123.12
Stop loss at 123.82
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Wed Jan 13, 2016 11:40 am




USD/CHF signal

15 minutes ago

From GMT+08:00 10:48
Till GMT+08:00 14:48

Buy at 1.0046
Take profit* at 1.0068
Stop loss at 1.0018



.
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Wed Feb 17, 2016 1:03 pm



NZD/USD signal

18 minutes ago

From GMT+08:00 12:32
Till GMT+08:00 16:32

Sell at 0.6564
Take profit* at 0.6531
Stop loss at 0.6601
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Wed Apr 20, 2016 3:01 pm



GBP/USD signal
58 minutes ago
From
GMT+08:00 13:41
Till
GMT+08:00 17:41

Buy at
1.4349
Take profit* at
1.4398
Stop loss at
1.4288
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Wed May 11, 2016 2:09 pm



AUD/USD signal
20 minutes ago
From
GMT+08:00 13:32
Till
GMT+08:00 17:32

Buy at
0.7356
Take profit* at
0.7388
Stop loss at
0.7318
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Wed Jun 01, 2016 2:49 pm



EUR/JPY signal
27 minutes ago
From
GMT+08:00 13:52
Till
GMT+08:00 17:52

Sell at
122.31
Take profit* at
121.82
Stop loss at
122.92
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Wed Jul 13, 2016 9:46 am



USD/JPY signal

32 minutes ago
From
GMT+08:00 8:59
Till
GMT+08:00 12:59

Buy at
104.57
Take profit* at
105.08
Stop loss at
103.88
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Wed Aug 03, 2016 10:40 am

Saya kenal ramai forex trader yang bergelar jutawan. Mereka low profile, tak suka menunjuk-nunjuk dan sangat-sangat kaya.

Mereka membina kekayaan mereka melalui kemahiran trade forex.

Forex?

Anda mungkin bertanya…

Bukan kah forex tu skim cepat kaya?

Di Malaysia, forex telah dimasukkan ke dalam golongan skim-skim cepat kaya, sama dengan MLM, pelaburan emas, mirza, dll.

Nama forex telah disalahgunakan oleh scammer-scammer yang berniat jahat untuk menipu rakyat Malaysia yang kurang berilmu dalam bidang ini.

Masalah yang sering berlaku apabila scammer berleluasa: pihak berkuasa akan buat “crackdown” untuk menangkap scammer dan malangnya, forex trader yang benar akan turut terkena tempias.

Ini lah sebab kenapa forex trader yang berjaya kat Malaysia sangat low-profile dan misteri.

Teknik Forex yang mereka guna untuk menjana pendapatan 7-angka setahun tak di ketahui sangat.

Malah, jiran-jiran mereka sering tertanya-tanya apakah sebenarnya pekerjaan si forex trader ni…

Rumah dah lah besar dan mewah. Tinggal kat gated-community dengan securiti guard.

Kereta pula, 3 hingga 4 biji pun ada..

Jika anda bertanya apa pekerjaan si forex trader, beliau akan menjawab samada buat bisnes restoran atau beliau mempunyai salon rambut.

Pekerjaan sebenar (forex trading), disembunyikan.

Dan bisnes mereka tak semestinya maju sangat. Ada yang “running at a loss”.

Tetapi si forex trader ni tak kisah sangat sebab punca duit beliau, lubuk untuk mendapat beribu-ribu dollar setiap hari tak datang dari bisnes fizikal yang dijalankan.

Pendapatan utama si forex trader datang dari => Forex.

Bisnes restoran atau salon yang dijalankan berfungsi sebagai “diversion” atau dalam Bahasa Melayu, penyamaran untuk mengaburi mata masyarakat sekeliling tentang punca pendapatan sebenar trader.

Bukan nak bertindak sombong atau berlagak pintar tetapi agak susah nak terangkan kat jiran sebelah yang anda baru gak buat setengah juta dollar semalam hasil trade forex.

Bagi mereka, perkara ni sangat-sangat mustahil.

Oleh itu, lebih baik si forex trader menyembunyikan pekerjaan mereka yang sebenarnya.
Bagaimana Dengan Anda?

Adakah anda dah berpuas hati dengan gaji anda sekarang?

Adakah anda dah mencapai segala impian anda, samada melancong ke Eropah, membeli rumah semi-d, membeli kereta sport, atau menunaikan Haji?

Adakah pekerjaan anda menghalang anda daripada meluangkan lebih banyak masa dengan suami, isteri dan anak-anak?

Sekarang…

Cuba bayangkan hidup yang lebih baik.

Cuba bayangkan situasi di mana anda mempunyai pendapatan pasif dan wang yang cukup di bank sehingga anda tak perlu bergantung pada pekerjaan anda sekarang.

Cuba bayangkan KEBEBASAN dari stress, kekangan masa, trafik jam, bos yang jahat…
Jika anda nak kehidupan yang lebih baik….

Berhenti berdalih dan mula bertindak!

“Imperfect Action Is Better Than Perfect Inaction”

Ambil tindakan segera untuk belajar ilmu dan kemahiran FOREX yang akan menjana duit masuk ke poket anda di masa hadapan
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Wed Sep 07, 2016 10:36 am

Untuk memahami forex dengan lebih mendalam, sila teruskan membaca artikel mengenai penjelasan asas dan informasi mengenai pasaran Forex yang khusus.

PASANGAN MATAWANG

Pada mulanya membaca mengenai pertukaran wang asing ini agak memeningkan, namun ia sebenarnya agak mudah jika anda mengingati dua perkara: 1) Matawang pertama disenaraikan adalah asas matawang dan 2) nilai matawang adalah sentiasa 1.

Matawang US Dollar adalah boleh dikatakan asas sebagai pembahagi untuk matawang lain. Untuk matawang utama termasuk USD/JPY, USD/CHF dan USD/CAD. Untuk matawang ini dan kebanyakan matawang yang lain, nilai unit dia adalah dalam $1 USD per matawang dengan matawang kedua itu. Sebagai contoh, USD/JPY 120.01 bermaksud 1 USD Dollar sama dengan 120.01 Yen Jepun.

Bila US Dollar sebagai unit asas dan matawang meningkat naik, ini bermaksud nilai Dollar telah melemahkan matawang yang lain. Jika USD/JPY sebelumnya telah meningkat kepada 123.01, nilai Dollar menjadi kukuh kerana sekarang ia boleh membeli lebih banyak Yen dari sebelumnya.

Terdapat tiga pengecualian dari peraturan untuk British pound (GBP), Australian dollar (AUD) dan Euro (EUR). Dalam kes ini, anda akan melihat sebagai contoh GBP/USD 1.4366, bermaksud satu British pound adalah sama dengan 1.4366 US Dollars.

Dalam tiga pasangan matawang ini, dimana US Dollar tidak lagi menjadi kadar asas, dimana peningkatan nilai tiga matawang ini akan melemahkan matawang US Dollar, ia membenarkan mengambil lebih nilai US Dollar untuk satu Pound, Euro atau pun Australian Dollar.

Dengan kata lain, jika matawang tersebut meningkat naik, peningkatan nilai matawang itu akan kukuh dan jika matawang itu menurun, maknanya matawang itu menjadi lemah.

Matawang yang tidak terlibat dengan US Dollar dipanggil matawang silang, tapi ia tetap sama. Contoh EUR/JPY 127.95 bermakna satu Euro bersamaan dengan 127.95 Yen Jepun.

Bila anda melakukan “trading” dalam Forex, anda dapat lihat terdapat dua bahagian dimana terdapat ‘bid’ dan ‘offer’. ‘Bid’ bermaksud anda boleh melakukan jualan kepada matawang tersebut ( pada masa yang sama anda membeli matawang yang kedua). ‘Ask’ pula adalah bermaksud anda boleh melakukan belian kepada matawang tersebut (pada masa yang sama anda menjual matawang kedua).

PIP

Belajar untuk menyukai perkataan ini, kerana inilah yang anda akan cari dalam kerjaya Forex anda. Pip adalah nilai terkecil dalam semua perbezaan matawang, jadi jika ianya bergerak keatas, sebagai contoh EUR/USD bergerak dari 1.2150 ke 1.2155, bermakna ianya bergerak sebanyak 5 pips.

LEVERAGE

“Leverage” ialah satu konsep yang mudah, Jika anda mempunyai $10,000 untuk “trade” anda, broker Forex anda akan membenarkan anda meminjam duit dari mereka jadi anda boleh “trade” dengan nilai kuantiti yang lebih besar. Mereka boleh meminjamkan kepada anda sehingga 400 kali ganda (400:1) untuk anda letak dalam “trade” anda. Kebanyakan broker Forex akan membenarkan anda antara 50:1 dan 100:1 untuk margin. Jika anda memasukkan $1,000 dan broker anda memberi dan membenarkan 100:1 margin, anda akan “trade” dalam “trading” anda sebanyak $100,000 padahal nilai sebenar anda hanya lah $1,000 sahaja.

Ini adalah amat penting kerana setiap pips adalah sama dengan nilai dalam jumlah Dollar. Bila anda “trade” $10,000, setiap pip yang bergerak adalah bernilai $1. Gambar rajah dibawah menunjukkan bagaimana ianya berlaku. Jika anda “trade” 10,000 nilai matawang itu, setiap pergerakkan bernilai $1. Jadi jika anda membuat belian pada 1.1445 dan menjual kembali pada harga 1.1545, anda sudah mendapat 100 x $1, atau $100. Jika anda “trade” dengan nilai $100,000, setiap pergerakan pip adalah bernilai $10 dan seterusnya.

LONG DAN SHORT

Sekarang terdapat dua cara untuk anda melakukan “trade” di pasaran Forex, dan terdapat banyak “trader” baru yang terkejut kerana mereka sebenarnya boleh mendapat banyak wang apabila matawang bergerak keatas mahupun kebawah. Mari kita mulakan secara logik apabila matawang itu bergerak keatas.

Kebanyakan orang sudah faham dan tahu dengan konsep untuk membeli sesuatu dengan harga rendah dan menjual balik bila harga meningkat tinggi. Jadi konsep membeli EUR/USD pada 1.2150 dan menjual balik pada 1.2160 dengan peningkatan 10 pips, ini dipanggil “Long”.

Bagaimanapun anda boleh melakukan ini juga secara terbalik. Jika anda rasakan yang matawang ini akan menurun lebih dari meningkat naik, anda boleh membuat “Short”. Ini hanya lah membuat secara bertentangan dari yang diatas, jual dahulu dan beli kemudian dengan harapan agar harga akan menurun untuk anda mendapat keuntungan.

Ini mungkin agak aneh dan ganjil untuk sesiapa yang masih baru mendengar perkara seperti ini, tetapi konsep nya tetap sama yang akan anda sentiasa membeli sesuatu dengan harga yang rendah dan menjual kembali pada harga yang tinggi. Tidak kira apa jua yang anda “order”, semua transaksi mestilah cukup sifatnya dimana yang anda mesti mempunyai transaksi bila beli mesti jual kembali, selagi anda menjual pada harga yang tinggi anda akan sentiasa mendapat keuntungan.

SPREAD

Perbezaan antara broker Bursa saham dan broker Forex adalah kerana komisen. Broker Forex anda yang mengenakan sedikit komisen dan ada yang tidak mengenakan sebarang komisen. Jadi macam mana mereka membuat duit? Sebab itu lah broker Forex mengenakan “spread” iaitu perbezaan antara harga sebenar dengan harga yang ditawarkan oleh broker Forex.

Disini anda akan dapat melihat “board” biasa mengenai matawang dan juga “spread”. Ini diambil dari sumber kami pada pagi ini., dan anda akan dapat melihat contoh perbezaan antara “Offer” (harga yang anda akan tempatkan untuk “Sell order”) dan “Bid” (harga dimana anda akan tempatkan “Buy order”) adalah 3 nilai “spread” nya.

Walau apa pun apakah ertinya kepada anda? Jadi mari kita tengok dekat “board”, jika anda membeli EUR/USD pada 1.2158 yang ditawarkan pada kolum “Offer” dan dengan jual nya kembali dengan cepat sebelum hara bergerak,anda hanya akan mendapat pada harga 1.2155 seperti yang ditunjukkan di kolum “Bid”. Jadi hasilnya anda mendapat -3 pips, dan ianya adalah kerugian bagi anda an keuntungan pada broker. Ingat untuk sentiasa meletakkan nilai “spread” itu dalam akaun anda apabila anda ingin meletakkan “order”, “set target” dan juga “Stop loss”.

BEARS DAN BULLS

Anda pasti akan kehairanan melihat perkataan “Bears” dan “Bulls” pada buku Forex dan juga laman chat, kenapa mereka memperkatakan mengenai haiwan ini dalam urusan “trading” mereka. Pengertian ia sangat meluas dalam pasaran Forex. “Bears” adalah dimana pasaran dalam keadaaan harga pasaran menurun, contoh bila terdapat ramai yang melakukan “Sell” dari “Buy” di pasaran. “Bull” pula adalah keadaan dimana nilai pasaran dalam keadaan menaik, dimana ramai yang melakukkan “Buy” dari yang melakukan “Sell” di pasaran.

Forex dan juga pasaran lain akan hanya menahan antara “Bull” dan “Bears”. Jika anda dapat mengenali seseorang yang boleh melakukan lonjakan atau anda dapat membaca pergerakan arah, sudah pasti anda lebih mudah untuk melakukan nya.

Jadi yang diatas itu hanya lah asas sahaja, terdapat banyak lagi yang perlu dipelajari untuk membantu anda.

PENGIRAAN KEUNTUNGAN DAN KERUGIAN

Di pasaran Forex ini, dimana pergerakkan matawang seluruh Negara di dunia dibeli dan dijual. Forex sentiasa menumpukan pada pasangan matawang. Sebagai contoh jika anda melakukan transaksi “Buy” pada Euro dan membayar menggunakan US Dollar, atau anda melakukan “Sell” untuk Canadian Dollar untuk Yen Jepun. Nilai pelaburan Forex ini meningkat dan menurun adalah kerana kadar pertukaran matawang atau kadar Forex. Pertukaran ini boleh berlaku bila-bila masa sahaja dan kerap kali kerana disebabkan oleh pengaruh ekonomi dan juga permainan politik. Dengan “hypothetical Forex Investment” akan menunjukkan anda bagaimana untuk mengira keuntungan dan kerugian dalam “trading” Forex.

Untuk memahami bagaimana kadar matawang ini memberi kesan ke atas nilai pelaburan Forex anda, anda mesti mempelajari bagaimana sifat Forex. Sifat Forex sentiasa aktif dan berpasangan. Sebagai contoh, US Dollar dengan Canadian Dollar. Contoh, USD/CAD = 170.50 bermaksud satu US Dollar bersamaan dengan 170.50 Canadian Dollar.Matawang yang berada di sebelah kiri, “/” (USD sebagai contoh) adalah sentiasa bersamaan dengan 1. Matawang yang berada di sebelah kanan “/” (CAD sebagai contoh) adalah matawang kedua. Contoh satu Dollar anda boleh membeli 170.50 CAD, kerana ianya lebih kukuh dengan dua matawang. US Dollar dianggap sebagai matawang tengah dalam pasaran Forex dan sentiasa menjadi pasangan kepada matawang-matawang yang lain.

Sekarang kita terus tumpukan pada “hypothetical Forex investment” yang akan menunjukkan kepada anda jika anda boleh mendapat keuntungan atas jangka masa pendek “trading” Forex. Sebagai contoh, pasangan matawang adalah US Dollar dan juga Euro. Kadar Forex untuk UR/USD pada 26 Ogos 2006 adalah 1.0857 yabg bermaksud satu US Dollar sama dengan 1.0857 Euros dan jika anda membeli pada ketika itu, dengan harga 1,000 Euros, anda akan dibayar pada harga $1,0857 Euros.

Setahun kemudian, kadar untuk EUR/USD menjadi 1.2083 dengan nilai Euro telah meningkat lagi dengan berpasangan dengan USD. Jika anda menjual 1,000 Euros setahun kemudian, anda akan mendapat $1,208.30 yang bermakna $122.60 lebih tinggi dari apa yang anda dapat dari tahun lepas.

Sebaliknya, jika kadar Forex selepas setahun untuk EUR/USD = 1.0576 dengan nilai Euro telah menurun dengan berpasangan dengan US Dollar. Jika anda menjual 1,000 Euros pada ketika itu, anda akan mendapat $1,057.60 yang bermakna $28.10 kurang dari yang anda akan dapat dari tahun lepas.
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Wed Oct 05, 2016 10:08 am

1- Dalam sebuah referendum atau pungutan suara yang diadakan di United Kingdom (UK) pada hari Khamis, 23 Jun 2016 yang lalu, 51.9% rakyat UK telah memilih untuk meninggalkan Kesatuan Eropah (European Union atau EU), berbanding 48.1% yang memilih untuk kekal.

Dari segi jumlah undi, ‘Brexit’ atau undian untuk keluar daripada EU mendapat majoriti undi sebanyak 1.27 juta undi. 263 kawasan di UK juga telah mengundi untuk keluar daripada EU, berbanding hanya 119 yang mahu terus bersama EU. (Rujuk infografik “10 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Tentang BREXIT” dalam post terdahulu).

2- Berdasarkan analisis keputusan referendum tersebut, anak muda, golongan berpendidikan dan golongan elit kebanyakannya memilih untuk kekal dalam EU. Manakala golongan miskin, pekerja dan warga emas memilih untuk keluar daripada EU.

Dari segi pola geografi pula, hanya Greater London, Scotland dan Northern Ireland sahaja yang jelas menunjukkan keinginan untuk kekal di dalam EU. Kawasan lain di England dan Wales memilih untuk meninggalkan EU.

3- Setelah keputusan referendum tersebut diumumkan pada hari Jumaat yang lalu (24 Jun 2016), David Cameron telah mengumumkan akan meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri UK menjelang Oktober ini. David Cameron dari Parti Konservatif merupakan penyokong tegar kempen “Remain” iaitu supaya UK kekal dalam EU.

Beliau meletakkan jawatan kerana merasakan beliau tidak lagi sesuai memimpin negara yang telah memilih hala tuju yang berbeza daripada pendirian beliau seperti petikan ucapan beliau, “I do not think it would be right for me to be the captain that steers our country to its next destination”.

Calon yang paling berkemungkinan untuk menggantikan beliau sekarang adalah Boris Johnson, bekas Datuk Bandar London yang juga antara orang paling kuat memperjuangkan ‘Brexit’.

4- Pada masa yang sama, Bank of England telah bertindak untuk menyediakan GBP250 bilion untuk memastikan kestabilan pasaran kewangan di UK pasca keputusan Brexit. Mark Carney, gabenor Bank of England sebelum ini telah memberi amaran Brexit berpotensi menjadikan UK jatuh ke dalam kegawatan ekonomi. Pada masa yang sama, syarikat penarafan kredit Moody’s telah memotong prospek negara UK daripada stabil kepada negatif.

5- Oleh sebab referendum merupakan sebuah pungutan suara yang tidak mengikat di sisi undang-undang, maka kabinet kerajaan UK perlu membawa usul keluar dari EU untuk diluluskan oleh Parlimen. Kemudian kerajaan UK perlu melaksanakan Artikel 50 Lisbon Treaty untuk memulakan proses keluar daripada EU.

Proses ini dijangka mengambil masa selama sekurang-kurangnya 2 tahun, di mana sepanjang tempoh ini, UK masih perlu mematuhi peraturan dan undang-undang yang ditetapkan oleh EU. Namun, UK tidak akan dibenarkan untuk mengundi atau bersuara.

6- Presiden Parlimen EU, Martin Schulz adalah antara pemimpin utama EU mengeluarkan kenyataan yang tegas bahawa UK perlu menyegerakan proses untuk keluar daripada EU. Beliau berpandangan bahawa tindakan David Cameron untuk menggunakan Artikel 50 setelah selesai peletakan jawatan beliau pada Oktober nanti adalah tidak wajar kerana penangguhan hanya akan memburukkan lagi ketidak tentuan ekonomi, yang berpotensi menjadikan ekonomi EU secara keseluruhannya semakin parah.

7- Pada hari yang sama keputusan Brexit diumumkan, nilai Great Britain Pound (GBP) berbanding US Dollar (USD) telah jatuh sebanyak 8.1% manakala nilai GBP berbanding Malaysian Ringgit (MYR) pula jatuh sebanyak 4.0%.

Nilai GBP berbanding Japanese Yen (JPY) juga turut jatuh iaitu sebanyak 11.4%, manakala harga emas melonjak naik sebanyak 4.0% dalam tempoh beberapa jam sahaja.

Selain itu, di seluruh pasaran saham sedunia seperti FTSE, Indeks Komposit Kuala Lumpur (KLCI), Dow Jones, Nikkei, Straits Times Index (STI), telah jatuh merudum pada hari Jumaat lepas. Di seluruh dunia, pelabur kerugian sebanyak USD2 trillion dalam sehari disebabkan Brexit.

8- Kejatuhan nilai GBP berbanding USD dan JPY, serta kenaikan mendadak harga emas adalah disebabkan oleh aliran keluar matawang daripada negara UK. Dalam keadaan ketidak tentuan ekonomi pasca Brexit, para pelabur di UK telah ‘melarikan’ wang mereka ke “safe haven” (pelaburan selamat), dan pilihan utama bagi pelabur adalah pasaran US, Jepun dan juga emas.

9- Keputusan Brexit juga menyaksikan nilai Ringgit (MYR) telah jatuh berbanding nilai US Dollar sebanyak 1.9%. Punca utama kejatuhan ini berlaku ialah kerana kenaikan nilai USD, bukannya disebabkan oleh kesan langsung Brexit ke atas ekonomi domestik Malaysia. Hal ini disokong dengan kenaikan nilai MYR berbanding GBP sebanyak 4.0%, dan juga berbanding IDR (Rupiah) sebanyak 0.8% pada hari yang sama.

10- Selain kesan ekonomi seperti yang disebutkan di atas, Scotland dan Northern Ireland juga berkemungkinan akan membuat referendum untuk keluar daripada UK, dan seterusnya kekal di dalam EU. Hal ini dibuktikan dengan sokongan jelas oleh warga Scotland dan Northern Ireland yang telah mengundi “Remain” semasa referendum tersebut; serta kenyataan dari Ketua Menteri Scotland, Nicola Sturgeon dan Timbalan Ketua Menteri Northern Ireland, Martin McGuinness.

11- Dalam aspek perdagangan antarabangsa pula, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menyatakan bahawa Malaysia berkemungkinan akan memulakan perbincangan untuk mewujudkan hubungan perdagangan dua hala antara Malaysia dan UK. Langkah yang sama juga akan diambil oleh negara-negara lain.

12- Risiko terbesar Brexit kepada Eropah kini adalah jika semakin banyak negara anggota lain yang turut ingin keluar daripada EU, terutamanya negara-negara besar seperti Jerman, Perancis, Sepanyol, Belanda dan Itali.

UK merupakan penyumbang ketiga terbesar kepada bajet kewangan EU. Dalam sistem pasaran kerjasama ekonomi seperti EU, negara yang saiz ekonominya lebih besar selalunya akan menjadi penyumbang untuk menampung ekonomi negara yang lebih miskin.

Maka tindakan UK keluar daripada EU akan meningkatkan lagi sentimen sedemikian terutamanya di kalangan ‘Euroskeptics’ (anti-EU) yang populariti mereka semakin meningkat pasca Brexit.

13- Pada masa yang sama, adalah tidak mustahil Brexit dapat memberikan kesan positif kepada ekonomi UK untuk jangka panjang kerana BREXIT memberikannya kelebihan dari segi autonomi.

Namun ia bergantung kepada kebolehan dan kemampuan kerajaannya untuk mewujudkan polisi dan strategi yang lebih mapan berbanding EU pasca Brexit yang bakal mempunyai 27 buah negara anggota yang masih menjadikannya sebuah blok ekonomi yang besar dan utama di peringkat pasaran global.
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Wed Dec 07, 2016 10:35 am

Saya ingin mengemukakan cerita yang menarik mengenai ekonomi dunia. Benar atau tidak? Saya serahkan kepada anda.

Sungguh menakjubkan. Ini adalah dunia yang gila! Artikel yang menarik ditulis oleh Pakar Ekonomi India

Jepun banyak berjimat dan menyimpan. Mereka tidak bebelanja banyak. Juga, Jepun mengeksport lebih daripada mengimport. Mempunyai lebihan dagangan tahunan melebihi 100 bilion. Namun Ekonomi Jepun dianggap lemah dan akan menjadi semakin lemah.

Amerika berbelanja banyak kecuali sedikit yang menyimpan. Juga US mengimport lebih daripada eksport.

Mempunyai defisit perdagangan tahunan lebih daripada $ 400 bilion. Namun, ekonomi Amerika dianggap kuat dan dipercayai untuk menjadi lebih utuh.
Tetapi dari mana Amerika mendapatkan wang untuk berbelanja? Mereka meminjam dari Jepun, China dan juga India.

Hampir semua negara lain menyimpan kecuali Amerika Syarikat yang berbelanja. simpanan global kebanyakannya dilaburkan di Amerika Syarikat, dalam dolar.

India sendiri menyimpan aset mata wang asing lebih daripada $ 50 bilion dalam sekuriti AS. China pula telah tenggelam lebih daripada $ 160 bilion dalam sekuriti AS. Kepentingan Jepun dalam sekuriti AS juga berjumlah berbillion dolar.

Keputusan :

Amerika Syarikat telah mengambil lebih daripada $5 trilion daripada dunia. Jadi, seperti yang dunia
berjimat dan menyimpan untuk Amerika Syarikat - Amerika yang bebas berbelanja. Hari ini, untuk mengekalkan perbelanjaan Amerika Syarikat, iaitu bagi ekonomi Amerika Syarikat untuk terus berkembang, negara lain terpaksa membayar $180.000.000.000 setiap suku tahun, iaitu $2
bilion sehari, ke Amerika Syarikat!

Cuba tanya soalan ini?

Mana yang telah melabur lebih, Amerika Syarikat di China, atau China di Amerika Syarikat? Amerika Syarikat telah melabur di China kurang daripada separuh daripada apa yang China telah laburkan di Amerika Syarikat.

Begitu halnya dengan India. Ia telah melabur di Amerika Syarikat lebih daripada $50 bilion. Tetapi Amerika Syarikat hanya melabur kurang daripada $20 bilion di India.

Mengapa dunia ini memandang Amerika Syarikat?

Rahsianya terletak pada perbelanjaan Amerika, bahawa mereka tidak menyimpan! Malah mereka menggunakan kad kredit mereka untuk membelanjakan pendapatan masa depan mereka. Mengetahui Amerika Syarikat berbelanja adalah apa yang menjadikan ia menarik untuk mengeksport ke AS. Jadi US mengimport lebih daripada apa yang ia eksport tahun demi tahun.
Keputusan:

Dunia ini bergantung pada penggunaan dalam Amerika Syarikat untuk pertumbuhannya. Dengan budaya mendalam penggunaan, Amerika Syarikat telah terbiasa dunia untuk memberi makan kepada penggunaan AS. Tetapi seperti Amerika Syarikat memerlukan wang untuk membiayai penggunaannya, dunia menyediakan wang.

Ia seperti pekedai memberikan wang kepada pelanggan supaya pelanggan terus membeli dari kedai. Jika pelanggan tidak akan membeli, kedai itu tidak akan mempunyai perniagaan, melainkan jika pekedai memberikan dana kepadanya. Amerika Syarikat adalah seperti pelanggan bertuah. Dan dunia ini adalah seperti pekedai tidak berdaya. Pembiaya.

Siapakah pekedai pembiaya terbesar Amerika? Jepunlah sudah tentu. Namun Jepun yang dianggap lemah. ahli ekonomi moden mengadu bahawa Jepun tidak berbelanja, jadi mereka tidak berkembang. Untuk memaksa Jepun untuk berbelanja, kerajaan Jepun yang mengurangkan kadar faedah simpanan hingga ia dikenakan pada penyimpan.

Itupun Jepun masih tidak membelanjakan (Tabiat tidak berubah, walaupun dengan cukai.) Simpanan pos tradisional mereka sahaja adalah lebih daripada $1.2trilion. Oleh itu, simpanan, bukan menjadi kekuatan Jepun, malah telah menjadi penyakit.

Oleh itu, apa yang kita pelajari di sini?

Sesebuah negara tidak boleh berkembang melainkan jika orang berbelanja, tidak menyimpan. Bukan sahaja berbelanja, tetapi meminjam untuk berbelanja.
Kata Dr. Jagdish Bhagwati, pakar ekonomi kelahiran India yang terkenal di Amerika Syarikat, kepada Manmohan Singh bahawa kaum India kuat menyimpan. Suruh mereka berbelanja, ke atas kereta yang diimport dan serius walaupun kepada kosmetik! Ini akan meletakkan India pada keluk pertumbuhan.

'Penjimatan adalah dosa dan perbelanjaan adalah suatu kebaikan.'

Tetapi sebelum anda mengikuti Neo Ekonomi ini, carilah beberapa orang bodoh untuk menyelamatkan supaya anda boleh meminjam dari mereka dan menghabiskannya!!! Dunia berada dalam keadaan ekonomi yang huru hara!
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Wed Apr 19, 2017 12:34 pm

Buku Cara Menjadi Billionaire Selepas Bersara - RM30


SINOPSIS / DESCRIPTION:

Buku ini adalah TALIAN HAYAT TERAKHIR bagi mereka yang mahu menjadi pesara kaya.
Buku ini akan membongkar rahsia POWER untuk bersara kaya.
- Apakah erti BEBAS KEWANGAN untuk bersara kaya?
- Bagaimana merancang kewangan untuk bersara kaya
- Pendapatan aktif VS pendapatan pasif
- Kesilapan yang akan menjejaskan impian untuk bersara kaya
- Kerjaya bersara yang paling popular
ANUAR HANIF adalah penulis bebas dalam bidang perancangan kewangan, pelaburan & motivasi. Beliau sudah mempunyai sembilan buah buku di pasaran sekarang.




Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2016/01/buku-novel-sayang-awak-sendat-sendat.html





TERIMA KASIH
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Wed Apr 19, 2017 12:34 pm

Buku Cara Menjadi Billionaire Selepas Bersara - RM30


SINOPSIS / DESCRIPTION:

Buku ini adalah TALIAN HAYAT TERAKHIR bagi mereka yang mahu menjadi pesara kaya.
Buku ini akan membongkar rahsia POWER untuk bersara kaya.
- Apakah erti BEBAS KEWANGAN untuk bersara kaya?
- Bagaimana merancang kewangan untuk bersara kaya
- Pendapatan aktif VS pendapatan pasif
- Kesilapan yang akan menjejaskan impian untuk bersara kaya
- Kerjaya bersara yang paling popular
ANUAR HANIF adalah penulis bebas dalam bidang perancangan kewangan, pelaburan & motivasi. Beliau sudah mempunyai sembilan buah buku di pasaran sekarang.




Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2016/01/buku-novel-sayang-awak-sendat-sendat.html





TERIMA KASIH
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Wed May 17, 2017 9:20 am

Macam mana nak guna News untuk trade Forex



Pergi ke laman forexfacory. Kemudian, klik jam di sebelah atas kanan untuk seragamkan masa kalendar FF dengan waktu negara anda. Klik je “Match Automatically” lepas tu Save Settings. Dah siap, klik Logo FF di penjuru atas kiri untuk ke Homepage.

bagaimana-membaca-forex-calendar-atau-news-di-forex-factory-2

Klik pada Today dan pilih This Week > Apply Settings untuk memaparkan kalendar untuk 1 minggu berbanding 1 hari sahaja sebelum ini. Ini adalah penting supaya anda dapat merancang trade mingguan anda dengan lebih mudah.

Klik pada tarikh (???) untuk tukar view supaya tunjuk news untuk 1 minggu terus.

Akhir sekali, manfaatkan fungsi Filter (di sebelah kanan kalendar). Anda hanya perlukan 3 sahaja iaitu High Impact (merah), Medium Impact (oren) & Non-economic (putih). Low Impact (kuning) tak perlu kerana ia tidak banyak menggerakkan market. Untuk currencies pula, buangkan CNY kerana anda perlu trade major pairs sahaja.



OK, dah siap dah setting FF!
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Wed Jun 07, 2017 12:40 pm

LONDON: Parti Kebebasan UK (UKIP) yang anti-Kesatuan Eropah (EU) akan mengumumkan manifesto hari ini, mengaktifkan semula kempen pilihan raya yang digantung selepas serangan pengebom nekad di Manchester.

Rakyat Britain dijangka mengundi 8 Jun ini dengan tinjauan terbaharu diterbitkan sebelum serangan Isnin lalu menunjukkan parti Konservatif pimpinan Perdana Menteri Theresa May secara selesa mendahului Parti Buruh, walaupun dengan marjin kecil.

Dua parti utama itu akan memulakan semula kempen esok namun UKIP, yang menjadi tunjang utama mengetuai Britain keluar dari EU berkata, untuk memberikan maklum balas terbaik terhadap serangan itu adalah bermula secepat mungkin.

“Kami mengambil keputusan cara terbaik menunjukkan kepada pengganas bahawa kami tidak akan kalah, mereka tidak akan menang adalah dengan kembali beraksi,” kata pemimpin UKIP Paul Nuttall kepada radio BBC.

Sebelum serangan di Manchester, May terpaksa menarik balik rancangan memaksa penduduk berusia membayar lebih untuk penjagaan sosial selepas tinjauan pendapat ke atas partinya menurun separuh hanya dalam tempoh beberapa hari.

Dalam pilihan raya 2015, UKIP menerima hampir 13 peratus dalam undian namun hanya mendapat satu kerusi. – Reuters
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Wed Jul 26, 2017 9:30 am

Buku Cara Membuka Bisnes Tadika - RM25



SINOPSIS / DESCRIPTION:


Bisnes tadika adalah bisnes sektor keperluan. Oleh itu, ia sektor yang mempunyai daya tahan bisnes dan bagus diceburi. Sekalipun dalam ekonomi gawat, ibu bapa tidak akan memberhentikan anak mereka dari belajar di tadika.
Bisnes tadika adalah bisnes servis. Menjalankan bisnes tadika adalah serupa sebagaimana kita menjalankan bisnes servis yang lain. Pelanggan mesti berpuas hati dengan mutu servis yang diberikan.
Buku ini menyediakan panduan kepada individu yang memerlukan maklumat tentang proses, prosedur dan langkah yang betul untuk memulakan bisnes tadika..

ISI KANDUNGAN

    Pengenalan Industri
    Proses Penubuhan Tadika
    Keperluan & Persediaan Am Sebelum Berbisnes
    Kajian Pasaran
    Pendaftaran Tadika
    Strategi, Gol & Taktik
    Strategi Operasi
    Strategi Pemasaran
    Kewangan
    Kemahiran Preneurship



Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/07/cara-membuka-bisnes-tadika-rm25.html





TERIMA KASIH
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Wed Aug 16, 2017 12:50 pm

 
EUR/USD
EUR/USD signal
46 minutes ago
From
GMT+08:00 11:47
Till
GMT+08:00 15:47
Buy
Buy at
1.1734
Take profit* at
1.1758
Stop loss at
1.1698
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Moderator2 on Wed Sep 06, 2017 7:00 am

Mudahnya Berniaga : Dari Kosong Menjadi Jutawan - Azizan Osman - RM46



SINOPSIS / DESCRIPTION:


Di dalam buku ini, penulis berkongsi langkah demi langkah berdasarkan pengalam beliau sendiri dalam perniagaan serta membina ramai usahawan bagaimana untuk memulakan perniagaan dari kosong tanpa modal hingga mampu mencecah tahap jualan jutaan ringgit setahun. Perkongsian beliau lebih praktikal dan mudah diaplikasikan oleh sesiapa yang komited bertindak.




Berminat untuk beli ?

KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/09/mudahnya-berniaga-dari-kosong-menjadi.html







TERIMA KASIH

.
avatar
Moderator2

Posts : 830
Points : 862
Join date : 2014-04-29

http://www.CariJodohClub.co.nr

Back to top Go down

Re: Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum